salary

5 eisen waar goede salarisadministratie software aan moet voldoen

Salarisadministratie is een maandelijks terugkerend karwei dat veel tijd in beslag kan nemen. Je wil dan natuurlijk zo efficiënt mogelijk kunnen werken, zodat je tijd en geld kunt besparen. Daarom is goede software zeer belangrijk om aan te schaffen. BCS vertelt hoe je kunt profiteren van de juiste software.

 

1.      Automatiseren is een must

 

De salarisadministratie bestaat iedere maand uit ongeveer dezelfde werkzaamheden. Kunnen deze niet sneller, slimmer of efficiënter ingericht worden? Ja, dat kan! Automatiseren is daarbij een belangrijk proces. Bovendien is handmatige loonverwerking foutgevoelig. Met de salarisadministratie software van BCS kun je met één druk op de knop aanpassingen verwerken, bruto-netto berekeningen maken, loonkosten controleren en historische gegevens van medewerkers inzien. De voordelen hiervan zijn dat jouw processen makkelijker, sneller en minder foutgevoelig worden.

 

2.      Handige rekentools

Als salarisadministrateur moet je veel berekeningen uitvoeren, zoals overwerk, vakantiegeld en bonussen. Dit is niet altijd een makkelijke klus, die ook nog eens veel tijd kan kosten. Met de juiste software kun je automatische berekeningen uitvoeren op basis van de informatie die je in het systeem invoert. En wist je dat sommige softwarepakketten je ook de mogelijkheid geven om in de toekomst te kijken? Je kunt dan gebruik maken van een proforma omgeving, waarin je kunt testen hoe toekomstige wijzigingen, zoals het aannemen van een nieuwe collega, de loonkosten van de organisatie zullen beïnvloeden. Daarna wordt controleren of wijzigen van gegevens en beslissingen een stuk eenvoudiger!

 

3.      ESS en MSS software voor HR

Vragen die je vast al eens eerder hebt gehoord, zijn: “Waar kan ik mijn loonstrook vinden?”, “Ik wil mijn vakantiedagen doorgeven” of “Kun je mijn adres wijzigen?”. Het ondersteunen van werknemers bij dit soort veelvoorkomende vragen, kan wekelijks veel tijd in beslag nemen. Tijd die je liever op een andere manier wilt besteden. De software van BCS biedt MSS en ESS voordelen, waarbij jouw collega’s zelf verantwoordelijkheden krijgen met betrekking tot HR zaken. Zo kunnen ze zelf loonstroken downloaden, uren of vakantie registreren en kan een manager een bezettingsoverzicht of rapportage downloaden.

 

4.      Gekoppelde urenregistratie

In veel bedrijven gebeurt het nog dagelijks: de urenstaten moeten handmatig in het systeem overgetypt worden. Maar wat als je 150 medewerkers hebt… Dan is het een grote, tijdrovende klus om dit allemaal te bewerkstelligen. Ook dit werkproces kan geautomatiseerd worden, door een urenregistratiesysteem te gebruiken dat gekoppeld wordt aan de salarisadministratie. Je hoeft dan geen urenstaten meer in te voeren, want dat doet de werknemers zelf al. Jouw taak ligt vooral bij de controle van de urenstaten. Dat scheelt je een hoop tijd!

 

5.      Koppeling met een financieel pakket

Naast een koppeling tussen urenregistratie software en de salarisadministratie zijn er ook andere handige koppelingen die het werk van een salarisadministrateur een stuk makkelijker maken. Een koppeling met een financieel pakket biedt de mogelijkheid om snel en eenvoudig bedragen over te boeken. Dat is zelfs mogelijk op een vooraf ingestelde datum, om het nog eenvoudiger voor jou te maken. Naast het gemak zorgt de een-op-een koppeling ook voor minder fouten.

 

Heb je geen mogelijkheid om de salarisverwerking zelf uit te voeren, dan wil je wellicht graag de loonadministratie uitbesteden. Je wordt dan geholpen door een ervaren partner die alles uit handen neemt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *