Hoe versterk je jouw leiderschap?

Authentiek leiderschap is meer dan alleen het managen van een groep mensen. Je moet namelijk meer doen dan alleen cijfers laten zien. Je moet mensen inspireren en motiveren om de beste versie van hunzelf naar boven te halen. Door dit te doen bouw je een duurzame relatie op met je werknemers, maar zijn ze ook trots op de onderneming waar ze werken. Wij geven je een aantal tips om je leiderschap verder te verbeteren!

Laat je waardering zien

Successen moeten gevierd worden. Het is dan wel belangrijk dat je, je waardering ook uitspreekt. Door een compliment te geven voelen mensen zich gewaardeerd en zullen zij ook beter functioneren in de toekomst. Door het gevoel te geven dat ze belangrijk zijn, blijven ze ook tevreden. Een compliment is er in allerlei vormen. Een simpele dankjewel kan al genoeg zijn om je waardering uit te spreken.

Werk met mensen samen

Sommige leiders hebben de neiging om het team voor je te laten werken. Dit werkt compleet averechts. Probeer dus samen te werken met je werknemers of team. Door dat te doen kun je ze ook beter zien wat er speelt in het personeel en kun je problemen oplossen. Daarnaast ziet jouw team of werknemers ook dat je bereid bent om te werken. Ofwel goede leiders bouwen bruggen en willen het doel samen bereiken, terwijl een slechte leider dit juist niet doet. Die kijken naar status en rijkdom, dit kan juist averechts werken.

Creëer een visie

Een visie zorgt ervoor dat mensen weten waar ze naartoe aan het werken zijn. De visie inspireert en is meetbaar. Daarom kun je de visie SMART maken. Goed leiderschap wordt versterkt dankzij de visie. Inspireer jouw team en zorg ervoor dat alle doelen samen worden behaald.