dakbedekking

Wat is EPDM dakbedekking: kenmerken, voordelen en toepassingsmogelijkheden

EPDM dakbedekking is een van de meest populaire soorten dakbedekking en wordt veel gebruikt in de bouw- en constructiebranche. Het is een duurzaam en flexibel materiaal dat zich uitstekend leent voor veel verschillende toepassingsmogelijkheden. In dit artikel bespreken we wat synthetisch rubber dakbedekking is, de kenmerken, voordelen en toepassingsmogelijkheden.

Wat is EPDM dakbedekking?

EPDM dakbedekking is een soort synthetisch rubber dat wordt gebruikt voor het bedekken van daken. Het is een duurzaam en flexibel materiaal dat bestand is tegen extreme temperaturen, weersinvloeden en uv-straling. Dit materiaal voor dakbedekking wordt veel gebruikt voor het bedekken van platte daken en wordt geleverd in de vorm van grote rollen die aan elkaar worden gelast.

Belangrijkste kenmerken

 • Synthetisch rubber dakbedekking is een duurzaam en flexibel materiaal met een aantal belangrijke kenmerken, zoals:
 • Bestendigheid tegen extreme temperaturen: synthetisch rubber dakbedekking is bestand tegen extreme temperaturen, waardoor het zich uitstekend leent voor toepassing in verschillende klimaatzones.
 • Weersbestendigheid: synthetisch rubber dakbedekking is bestand tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw en wind, waardoor het een uitstekende keuze is voor dakbedekking.
 • UV-bestendigheid: synthetisch rubber dakbedekking is bestand tegen uv-straling, waardoor het niet verkleurt of verouderd, ook niet na jaren blootstelling aan de zon.

Voordelen van EPDM dakbedekking

Dit materiaal biedt voor dakbedekking een aantal belangrijke voordelen, waaronder:

 • Duurzaamheid: het is een duurzaam materiaal dat jaren meegaat, waardoor het een uitstekende investering is voor uw dak.
 • Flexibiliteit: het materiaal is flexibel en past zich aan aan de bewegingen van het dak, waardoor het minder snel beschadigd.
 • Gemakkelijk te installeren: het materiaal is gemakkelijk te installeren, waardoor het een snelle en efficiënte oplossing is voor dakbedekking.
 • Kosteneffectief: EPDM dakbedekking is een kosteneffectieve oplossing voor dakbedekking, aangezien het goedkoper is dan veel andere materialen en minder onderhoud nodig heeft.

Toepassingsmogelijkheden van EPDM dakbedekking

Dit materiaal wordt veel gebruikt voor het bedekken van platte daken, maar het is ook geschikt voor veel andere toepassingsmogelijkheden, waaronder:

 • Bedrijfsgebouwen: Het materiaal wordt veel gebruikt voor het bedekken van bedrijfsgebouwen, waaronder kantoren, fabrieken en winkels.
 • Woningbouw: Het materiaal is ook geschikt voor het bedekken van woningen, waaronder appartementen, huizen en bungalows.
 • Recreatieve gebouwen: Het materiaal wordt ook veel gebruikt voor het bedekken van recreatieve gebouwen, waaronder caravans, chalets en zomerhuisjes.

Belangrijk om te weten

Dus, wat is EPDM dakbedekking? Het is de perfecte keuze voor duurzame en flexibele dakbedekking. Daarmee is het een populaire keuze voor dakbedekking vanwege zijn duurzaamheid, flexibiliteit en kosteneffectiviteit. Het is geschikt voor veel verschillende toepassingsmogelijkheden, waaronder bedrijfsgebouwen, woningbouw en recreatieve gebouwen. Kies voor synthetisch rubber en investeer in een duurzame en flexibele oplossing voor uw dak.