autotransporter

Autoambulance aanschaffen?

Voor het vervoeren van een auto kan je het beste een autotransporter, vaak wel autoambulance genoemd, gebruiken. De autoambulances zijn vrijwel hetzelfde als de multitransporter op één heel opvallend puntje na. De autoambulance heeft namelijk een 10 cm hoge reling rondom de voor- en zijkanten van de aanhanger, dit zijn bij een multitransporter 30 cm hoge borden. Met deze reling op de autoambulance kan je gemakkelijk een autowiel vastmaken met spanbanden, ideaal dus voor het vervoeren van auto’s.

Autoambulance laadvloerhoogtes

De laadvloerhoogte bepaalt de oprijhoek van de autoambulance. De laadvloerhoogtes zijn bij autotransporters standaard 56, 63 of 72 cm, maar deze laadvloerhoogtes kunnen ook variëren om de oprijhoek nog kleiner te maken bijvoorbeeld. Bij een autoambulance waarbij de wielen naast de laadvloer zitten kan de laadvloer hoogte voor meer stabiliteit op de weg zorgen als deze lager ligt.

Bij sommige autoambulances zijn oprijplaten standaard geleverd, let hier dus goed op!

Volgens experts is de ideale wegligging nagebootst met 13 inch wielen in combinatie met een laadvloerhoogte van 63 cm. Mocht je een autoambulance kopen met wielen onder de laadvloer, dan heb je de optie om gebruik te maken van de volledige breedte van het laadoppervlak. Dit is niet nadelig voor de laadvloerhoogte omdat deze in meerdere hoogtes beschikbaar zijn.

Autoambulance met kantelbare laadvloer

Wil jij zo gemakkelijk mogelijk de autotransporter op kunnen rijden, neem dan een kantelbare autotransporter. Bij de kantelbare laadvloer van autoambulances is de laadvloerhoogte minimaal, je kan dus eenvoudig de autotransporter oprijden. Een kantelbare autoambulance heeft een chassis van de laadvloer en een frame die twee aparte onderdelen vormen. Daarnaast wordt de laadvloer van de kantelbare autotransporter hydraulisch gekanteld. Dit maakt het kantelen gemakkelijk en oprijden eenvoudig.

Er zijn ook autoambulances die minder gekanteld zijn, zoals de Hulco Carax. Deze autoambulance heeft een knik in de achterkant van de laadvloer zodat de oprijhoek kleiner wordt. De laadvloerhoogte van de knik is dus lager en de oprijhoek kleiner maar je zult nog wel oprijplaten nodig hebben om de autotransporter op te komen. Bij regelmatig gebruik van de autotransporter kan je het beste een kantelbare autotransporter aanschaffen, deze maakt je werk veel gemakkelijker.

Huur of lease een autoambulance!

Wil jij voor een korte periode of eenmalig een autoambulance gebruiken? Kijk dan naar het huren van een autotransporter, dit kan gemakkelijk bij Aanhangwagendirect. Zij bieden een Anssems autotransporter ECO aan, met afmetingen van 400 bij 188 cm en een laadvermogen van 2000kg. Voor het huren van deze autotransporter moet je in bezit zijn van een BE-rijbewijs.

Mocht jij toch een autoambulance willen hebben voor langer dan een maand? Kies dan voor het leasen van een autoambulance. Hierbij betaal je een vast maandbedrag tot jij de autoambulance hebt afbetaald, ook dit kan je doen bij Aanhangwagendirect. Voor meer informatie over het leasen van een autoambulance kan je kijken op de site Aanhangwagendirect.nl.

Meer informatie over autotransporters?

Ben je erachter welke autoambulance geschikt is voor jouw doeleinden? Kijk dan meteen bij Aanhangwagendirect, zij hebben een groot aanbod in autotransporters. Mocht je nog niet een keuze kunnen maken, neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect.