verpakkingen

Duurzaam ondernemen: waar moet je rekening mee houden?

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Om de belasting op grondstoffen tegen te gaan, komen er voor webshops steeds meer nieuwe wetten bij. Zelf kun je ook al een heleboel doen om jouw steentje aan het milieu bij te dragen. Ben je benieuwd wat je kunt doen? Lees dan snel verder!

  • Kies voor verschillende maten verpakkingen

Het lijkt misschien handig om alleen maar dezelfde formaten verzenddozen in te kopen, maar eigenlijk is dit heel onhandig. Als je verschillende maten producten verkoopt, kan het zijn dat bij sommige bestellingen veel ruimte overblijft. Hierdoor wordt er tijdens het transport veel meer ruimte ingenomen dan eigenlijk nodig is. Ga dus voor een verpakking die precies bij een product past!

  • Zorg dat je verpakkingen geschikt zijn voor retourzendingen

Het kan natuurlijk voorkomen dat een klant niet helemaal tevreden is met zijn of haar aankoop en daardoor een product retour stuurt. In het beste geval kan je klant hiervoor dezelfde verpakking gebruiken als waarin het product werd ontvangen. Om dit mogelijk te maken, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een verzendzak met een dubbele plakstrip en tear-off strip. Door de tear-off strip blijft de verzendzak intact en kan de klant hem met de tweede verzendzak weer dichtplakken. Neem voor deze handige verzendzakken eens een kijkje bij Rotimshop.nl! Je vindt hier ook verzenddozen met plak- en tear-off strip waardoor ze makkelijk weer dichtgeplakt kunnen worden.

  • Gebruik duurzaam opvulmateriaal

Houd je toch nog wat loze ruimte over in je verzenddoos? Vul het dan op met duurzaam opvulmateriaal. Opvulchips zijn bijvoorbeeld 100% biologisch afbreekbaar. De chips zijn afbreekbaar in water, zonder dat hier schadelijke stoffen bij achterblijven. Ook voor de klant is dit erg handig, die blijft niet zitten met opvulchips!

  • Kies voor verpakkingen van gerecycled materiaal

Sommige verpakkingen worden (deels) gemaakt van gerecycled materiaal. Hierdoor zijn er minder grondstoffen voor de verpakkingen nodig. Toch is een gerecyclede verpakking net zo mooi en stevig als een ‘nieuwe’ verpakking.

  • Biedt een ‘green shipping’ optie aan

Veel webshops willen tegenwoordig graag de snelste verzending bieden. Bestel je vandaag nog? Dan kun je een product vaak morgen al in huis hebben. Door je klanten een ‘green shipping’ optie te bieden, kunnen ze zelf aangeven hoeveel haast de bestelling heeft. Het transport kan zo efficiënter en dus