software

Hoe een bedrijfsmissie te formuleren en doelen te stellen met werknemers en software

Als ondernemer is het belangrijk om op koers te blijven en doelen te bereiken met een duidelijke en eenduidige bedrijfsmissie. Veel ondernemers vinden het lastig om hun missie op een duidelijke manier te formuleren en hun doelen helder te krijgen. Gelukkig zijn er manieren waarop je de missie kunt ontwikkelen en jouw doelen kunt behalen. In deze blog bekijken we hoe u een missie kunt formuleren, doelen kunt opstellen en hoe je jouw medewerkers en software kunt inschakelen voor uw bedrijfsplanning.

Formuleer uw missie met werknemers

Het is belangrijk dat u een bedrijfsmissie formuleert die past bij het bedrijf en de waarden en doelen weerspiegelt. Een missie moet inspirerend en motiverend zijn voor het personeel. Vraag daarom feedback aan jouw medewerkers. Dit zorgt ervoor dat iedereen zich betrokken voelt bij de missie en het doel. Een geformuleerde missie brengt voor medewerkers en werkgever duidelijkheid over het doel van jouw bedrijf.

Stel doelen op

Nadat de missie is geformuleerd, moeten de doelstellingen duidelijk worden vastgesteld. Dit doe je samen met jouw team en/ of HR Manager. Selecteer doelen die haalbaar zijn, en binnen een bepaalde periode gerealiseerd moeten worden. Stel ook een budget op en maak het duidelijk wat er van de medewerkers verwacht wordt. Hoe concreter de doelstellingen, hoe groter de kans is op succes.

Schakel software of een externe partij in

Het formuleren van de bedrijfsmissie en het bepalen van de doelen kost tijd en is niet altijd gemakkelijk. Het gebruik van software of externe partij kan helpen om sneller en professioneler te werken. Software kan helpen bij het bijhouden van de voortgang van de doelen. Op deze manier kan er snel worden bijgestuurd als er afwijkingen in de planning zijn. Ook zijn er mogelijkheden om software te gebruiken voor het opstellen van deze doelen en de missie met bijvoorbeeld de producten van learned.io. Er zijn vele soorten software programma’s die je hiervoor kunt gebruiken, denk aan projectmanagementsystemen of HR-software.

Betrek werknemers in de HR cyclus

Doelstellingen worden vaak tijdens de jaarlijkse beoordelingscyclus besproken. In deze beoordelingscyclus geeft u uw medewerkers inzicht in hun prestaties en de prestaties van uw bedrijf. Dit bespreekt u samen met uw medewerkers hun behaalde prestaties en of ze op koers zijn om hun persoonlijke doelen te behalen. Op deze manier blijft het personeel betrokken en gemotiveerd om de doelen te behalen.

Conversatie aangaan met stakeholders en medewerkers

Niets is zo belangrijk als het bespreken van de missie en doelen met uw stakeholders en medewerkers. Dit kan in verschillende vormen: in een persoonlijk gesprek, een webinar of een eindejaarspresentatie. Het doel hiervan is om het belang van de missie en doelstellingen te laten zien en feedback te krijgen. Zo blijft u scherp en komt u tot nieuwe inzichten om doelen te behalen.